Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش همشهری آنلاین  به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه با ساخت دیوار امنیتی ۶۳ کیلومتری در مرز استان وان با ایران،مدعی شد هدف از احداث این دیوار بتنی، افزایش سطح امنیت مرزی در راستای مبارزه با تروریسم، قاچاق کالا و مهاجرت غیرقانونی بوده و روند ساخت آن همچنان ادامه دارد.

نصب ۳ کیلومتر از کل این دیوار بتنی به اتمام رسید و ۱۱۰ کیلومتر خندق حفر و ۷۶ تک بلوکی ساخته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 پیش از این یک منبع آگاه در وزارت امورخارجه ایران با تأیید تصمیم ترکیه مبنی بر احداث دیوار در بخشی از مرزهای خود با ایران اعلام کرد: چنین اقدامی باید با اطلاع تهران باشد. به گزارش ایرنا و خبرگزاری صدا و سیما،  این مقام که نامش فاش نشده، تأکید کرده که ایران از طرح ترکیه برای احداث دیوار در مرز با ایران آگاه است و از آن استقبال می‌کند. منبع آگاه مذکور اعلام کرده «دو میلیارد دلار کالای منسوجات قاچاق از مرزهای ترکیه وارد ایران می‌شود که اگر دیواری کشیده شود، از ورود این میزان قاچاق به کشور جلوگیری می‌شود. ما حتی تشویق می‌کنیم این اتفاق زودتر بیفتد و کالای قاچاق به ایران نیاید.

در سال ۹۶ سردار محمد باقری رییس ستاد کل نیروهای مسلح در پاسخ به سوالی درباره سفرش به کشور ترکیه از گفت وگو با همتای ترک خود درباره این دیوار صحبت کرده و گفته بود: در این سفر با رییس ستاد ارتش ترکیه دیدار و گفت‌وگو کردیم و توافقات خوبی نیز بین دو طرف انجام شد. در موضوع مرزهای مشترک با ترکیه مقرر شد تا این کشور نیز به مرز توجه بیشتری کند. ما از امتداد مرزها و اقدامات کنترلی از سوی ترکیه در مرزها استقبال کردیم چراکه این کار برای مقابله با قاچاقچیان انسان، موادمخدر، اسلحه و همچنین اقدامات تروریستی و... انجام می‌شود. به گفته باقری، اقدامات ایران و ترکیه در این زمینه، مکمل یکدیگر خواهد بود. وی ادامه داد: در بحث جلوگیری از عبور تروریست‌ها نیز از مرزهای مشترک، توافقات خوبی صورت گرفت و در آینده نیز رییس ستاد ارتش ترکیه به ایران سفر خواهد کرد.

 فعالیت‌های ساخت و نصب دیوار بتنی مدولار و برج‌های هوشمند که در مرز شهرستان چالدیران وان با ایران آغاز شده و تا شهرستان دوغوبایزید استان آغری و شهرستان یوکسک‌اوای استان حکاری امتداد می یابد، ادامه دارد. طول بلوک‌های این دیوار ۲.۸۰ متر و ارتفاع آنها ۳ متر است. همچنین وزن آنها نیز ۷ تن نیز است.

دینچ با بیان اینکه با اتمام دیوار امنیتی، مرز ترکیه با ایران امن‌تر خواهد بود، گفت: «فعالیت‌های مدولار تولید دیوار بتونی ما که امسال در چارچوب پروژه سیستم‌های امنیت مرزی اضطراری آغاز کردیم، در بخش ۶۳.۱ کیلومتری خط شمال شرقی مرز استان وان ما با ایران ادامه دارد. کارها در ۳ مرحله انجام می‌شود. از یک طرف، یک جاده امنیتی در حال ساخت است. همچنین رویه‌های اداری ما در خصوص فعالیت‌ها برای حفر خندق به منظور جلوگیری از انواع قاچاق، به‌ویژه تروریسم، مهاجرت غیرقانونی، تامین امنیت مرزی و تامین آرامش شهروندان و ساخت برج‌های نوری تولید شده توسط شرکت صنایع دفاعی آسلسان ترکیه به صورت قاطعانه ادامه دارد».

وی در ادامه با تاکید بر اینکه به ورود افرادی که به دلیل جنگ داخلی و مشکلات اقتصادی در کشورهای خود هر از چند گاهی از طریق ایران به مرز ترکیه می‌آیند، اجازه نمی‌دهند، گفت: «مهاجرت غیرقانونی به دلیل آشفتگی داخلی در افغانستان و ناپایداری برخی کشورها در کشور ما نیز بازتاب دارد. در این راستا جهت تامین امنیت مرزهای‌مان به‌ویژه نیروهای مسلح‌مان بسیار تلاش می‌کنند. در این زمینه اراده قاطع داریم. درباره مهاجران غیرقانونی مراحل لازم را طی می‌کنیم و برای استرداد آنها به کشورهای خود آنها را به مراکز استراد منتقل می‌کنیم».

کد خبر 616047 برچسب‌ها ایران و ترکیه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ایران و ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۷۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: نگران رزمایش هسته‌ای روسیه هستیم

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، گروسی چهارشنبه به سی.ان.ان گفت: اگر چه آژانس مسئولیت مستقیمی در این باره ندارد اما ما عمیقا نگران هستیم.

وی افزود: ما معتقدیم که این رزمایش به پیچیدگی اوضاع دامن می‌زند و بر این باوریم که تسلیحات هسته‌ای جایی در این مناقشه (اوکراین) و هیچ مناقشه دیگری ندارد.

گروسی اظهار کرد: ما بسیار مراقب هستیم زیرا وقتی چنین تحولاتی رخ می‌دهد تنش‌ها در ارتباط با نیروگاه برق هسته‌ای زاپوریژیا افزایش پیدا می‌کند. وقتی وضعیتی در ارتباط با این نیروگاه مطرح می‌شود، ما مسئولیت‌هایی داریم.

وزارت دفاع روسیه اعلام کرده که آمادگی برای برگزاری رزمایش‌های هسته‌ای را آغاز کرده و واحدهای موشکی و دریایی استفاده از تسلیحات هسته‌ای غیرراهبردی را تمرین می‌کنند.

این وزارتخانه افزود که این رزمایش در واکنش به اظهارات تحریک‌آمیز و تهدیدهای مقام‌های غربی برگزار می‌شود.

همچنین ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه شنبه گفت که رزمایش‌های چهارماهه ناتو در نزدیکی مرزهای روسیه ثابت می‌کند که این ائتلاف نظامی برای درگیری احتمالی با مسکو آماده می‌شود.

وی در بیانیه‌ای اعلام کرد: در حال حاضر، بزرگترین رزمایش ناتو بعد از جنگ سرد، در نزدیکی مرزهای روسیه در حال برگزاری است. در سناریوی آنها، اقدامات ناتو علیه روسیه با استفاده از تمام ابزارها از جمله تسلیحات متعارف و ترکیبی، در حال تمرین است.

وی تاکید کرد: باید قبول کنیم که ناتو با جدیت در حال آماده شدن برای مناقشه احتمالی با ماست.

دیگر خبرها

  • آماده باش ارتش در مرز ایران و افغانستان /جزئیات مهم از انسداد مرزهای شرقی کشور
  • انسداد مرزهای شرقی غرور مردم و کشور را به دنبال دارد
  • کولیوند: ایران جزو ۵ کشور برتر در امدادرسانی است
  • آثارهایده زرین بال روی دیوار می‌رود/«تنیده‌گی» در مرز هستی ونیستی
  • گروسی: نگران رزمایش هسته‌ای روسیه هستیم
  • بردیا سعادت، ستاره والیبال ایران، آلانیا اسپور را ترک نمی کند
  • استایل هانده ارچل بازیگر زن فیلم مست عشق در یک مهمانی استانبول (عکس)
  • اردوغان: کارهای ناتمام‌ خود را در سوریه به پایان خواهیم رساند
  • تصویر جدید دیوار نگاره میدان ولیعصر با موضوع دختر/عکس
  • اقراریان: درباره ممانعت از حضور عضو شورای شهر در منطقه ۱۷ شهردار تهران پاسخ دهد